Welkom op de site van

fromnoregret.be

Picardische herders

    Bergers de Picardie

-From No Regret-

Voor vragen en eventuele info , neem deel aan het forum aub

Pour des questions ou info , participer au forum svp

Honden zijn altijd onze pasie geweest . Het begon al op zeer jeugdige leeftijd , zonder veel kennis weliswaar , maar de liefde voor het dier was toch al aanwezig . Ondertussen zijn we nooit zonder hond(en) geweest . en zijn we al 25 jaar in de africhting aktief .

Het feitelijke africhten in het toen nog IPO programma begon met een Dobermann teef "Moira von Schrodersburg" . Met haar behaalde ik IPO1 , zij werd 13 jaar . Ondertussen deed ik het IPO programma met "Nash" een karaktervolle en veelbelovende Dobermann reu ( IPO III ) spijtig genoeg moest ik hem afgeven op 6-jarige leeftijd. Toen kwam "Tinne van het Duinezicht " , een tamelijk eigenzinnige Dobermann teef , ook  zij behaalde in het IPO , ondertussen IWR programma , haar klas III , Tinneke werd 11jaar. Met haar zoon 'Xino From No Regret" was ik opnieuw , met tamelijk goede resultaten , aktief in het IWR en behaalde opnieuw een klas III , hij kreeg echter de Wobler ziekte en ook hem verloor ik op de leeftijd van 6 jaar. Zijn broer "Xaro From No Regret" werd 10 jaar . Ondertussen , door het lezen van een artikel over Picardische herdershonden , was onze belangstelling voor dit ras gewekt . en schaftten we ons een reutje "Hugo de Qwarneux" aan , we noemden hem Uki , en een teefje " Ushi". Met beiden beoefenden we het GHP programma , met resultaat , alhoewel dit ras een volledige andere aanpak nodig heeft . Ushi behaalde echter haar GHP3 en nam deel aan het eerste Wereldkampioenschap voor Franse herdershonden . Hier werd ze echter verwond aan de knie , zodanig dat ze na een heelkundige ingreep , toch het werken diende op te geven . Ushi en Uki werden 13 Jaar .

Na het verwerken van het verlies van beiden mochten we UTAH , een teefje , in ons midden  verwelkomen . Zij is zeer sociaal , aanhankelijk en uiterst lief . Zij houd vooral van ravotten en wandelen . Utah behaalde haar

socialisatietest en haar BH

Daar dit ras in de africhting minder bekendheid heeft en zeker niet als werkhond ,  waar hij oorspronkelijk een bewakingshond en schaapherder was , worden zij momenteel gehouden als gezelschapshond , daarom besloten wij van te proberen dit ras in ere te herstellen als werkhond , zowel gehoorzaamheid - agility - kuddehond -speuren , enz....

waar ze door de juste aanpak , uitermate voor geschikt zijn! We schaftten ons opnieuw een Picard aan , "Honey des Vermondiers" , een werklustige teef , ondertussen behaalde zij haar socialieitsbrevet - karaktertest in 2010 , haar BH en haar GHP I brevet . 

In 2011 deden we met succes een dekking , Honey en Vaillant ofElliotson's . Honey bracht 7 puppy's ter wereld . Eindelijk de eerste Picards van From No Regret . Wijzelf behielden Kirra From  NoRegret.

Kirra en haar zus Kelly ( fam. Henry-Geiregat ) zitten beiden in de GHP africhting .

                      

fromnoregret.be © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use